By Laura Hämäläinen

2014/03/09

HIUSTUTKIMUKSESSA

Kuten täällä jo kirjoittelin, on meneillään projekti nimeltä 'terveet ja hyvinvoivat hiukset'. Tiedostan olevani hieman stressiherkkä tyyppi ja silloin tällöin tuntuu, että arjesta loppuu tunnit kesken. Viime kevät oli minulle henkilökohtaisesti yksi elämäni raskaimmista ja nyt tänä syksynä työsotkut, tuleva harjoittelu ja sen myötä poissa kotoa oleminen kirjaimellisesti aiheuttivat hiusten tippumista päästä. Keinoja on testattu seerumeista erilaisiin tabletteihin ja tällä hetkellä kokeilussa on VISHY:n hiustenkaskuva tehostava seerumihoito. Yksi oli kuitenkin vielä mitä ei oltu testattu - hiustutkijan tekemä hiusanalyysi ja siellähän sitä tulikin perjantaina istuttua melkein kaksi tuntia. Kouvolassa hiustutkijalle pääsee Salon Lumarissa ja siellä vastaanottaa ihana, ammattitaitoinen Marjukka Lustman.

IMG_8211

Suoraan sanottuna äiti raahasi minut tutkimukseen ja ajattelin sen olevan huuhaata, mutta löysinkin itseni istumasta karu totuus vasten kasvojani, suoraan mikroskoopista näytettynä. Ongelma ei ollutkaan aivan yksiselitteinen vaan hiustutkija esitteli minulle paitsi stressin kuristamia hiuksia, myös suolen imeytymishäiriön ja bakteerin tulehduksen tappamia hiuksia. Oli erittäin pysäyttävää nähdä niinkin abstrakti käsite kuin 'stressi' konkreettisena silmien edessä eikä ilmassa leijumassa vain ajatuksen tasolla. Siinä se sitten oli, stressin kuristama hius joka ei voinut hyvin.

Toinen erittäin mielenkiintoinen juttu oli suolen imeytymishäiriön tappamat hiusjuuret. Minulla ei ole todettu yliherkkyyttä maidolle eikä gluteenille ja tadaa siellä se näkyi, hiukset kuolevat suoliston huonon olon vuoksi. Mutta sitten seuraa the funny part, olen tässä nyt tietämättäni jo kaksi kuukautta hoitanut tätä ongelmaa paleolla eli täysin gluteenittomalla ja maidottomalla ruokavaliolla. Ruokavalion muutokset näkyvät solutasolla vasta 4-6kk kuluttua, mutta tutkija nauroikin että olin hänen uransa helpoin asiakas kun ei tarvinut alkaa taistella siitä, että mitäs jos jättäisin pois ne leivät ja maidon. Jos joku vielä kysyy aionko palata takaisin entiseen, niin ei - paluuta maidottomasta ja gluteenittomasta ei kyllä ole enää. Me and paleo forever together! :-D

IMG_8175

Homma jatkuu nyt niin, että varaan Lahden Hiusakatemiaan hoitoajat tulehduksen poistamiseksi ja opettelen stressinhallintaa. Hiustutkimuksen hinta oli reilu 100€ ja en voi muuta kuin lämpimästi suositella kaikille jotka kamppailevat hiusongelmien kanssa. Oli äärimmäisen helpottavaa vihdoin tietää ammatti-ihmisen kertomana mistä ongelmat johtuvat ja kuinka tästä jatketaan. Ihan jokaisen euron arvoinen reissu.
SHARE:

6 kommenttia

 1. Vähän aiheesta poiketen. Mitä palkkaria käytät treenin jälkeen? Normiprotskut kun ei oikein istu paleoon.

  VastaaPoista
 2. ajatuksissa on tilata sami sudvikin suosittelemaa laadukasta heraa mass.fistä, kuhan saisi aikaiseksi :-) tällä hetkellä en käytä mitään, cocovin riisiproteiinista olen yrittänyt tehdä smoothieita mutta ei terve ne maistuu kuralle.. :-D mutta laadukas hera istuu kyllä paleoon ja on suositeltavaakin käyttää sitä!

  VastaaPoista
 3. Ite oon nyt syöny pari viikkoa paleota ja nähny vähän hankalaksi nää palautusjuomahommat :D riisi ja herahan ei oo paleota, mut en itekään ihan niin pilkulleen mene. Ja tosiaan ei oikein noi hamppu- ja riisiprotskut maun puolesta houkuttele. Munanvalkuaisproteiini kiinnostais mut on vähän vaikeesti puhtaana saatavilla.. Mitähän tarkalleen on tämä laadukas massin hera? ;)

  VastaaPoista
 4. My protein impact native whey :-)

  VastaaPoista
 5. En sano, ettei diagnoosi voisi olla oikea, mutta haluan kertoa tämän silti. Äitini kävi muutama vuosi sitten Lumarilla, ja häneltä löydettiin maitojuuria ja diagnoosi oli maitoallergia. Allergiaa ei kuitenkaan näkynyt lekurin testeissä. Äiskä lopetti maidon käyttämisen ja näpyt/paiseet päänahassa vähenivät ja kaljuuntuminen vaikutti lakkaavan samanaikaisten hoitojen myötä. Hoitoihin ei kuiteskaan ollut varaa loputtomiin, joten äiti jatkoi sitten maidottomalla ruokavaliolla ja turvehoidolla kotona. Näppyjä alkoi kuitenkin tulla takaisin maidottomuudesta huolimatta.

  Toivon tietysti suuresti, että saat kunnon avun diagnoosista ja sen mukaisista hoidoista, halusin vain kertoa tämän tarinan :-)

  VastaaPoista
 6. Mullakaan siis ei ole kyse allergiasta vaan nimenomaan jonkin asteisesta yliherkkyydestä :-) harmi ettei äitisi päässyt eroon ongelmasta! Kiitos kun kerroit tän tarinan, aina kiva kuulla muidenkin kokemuksia!

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig