By Laura Hämäläinen

2014/03/30

TREENIPÄIVÄKIRJA VK 12 & 13

Long time, no see treenipostaukset! Olikin jo aika päivitellä kuulumisia sinne ruutujen toiselle puolelle. Paljon on tapahtunut viime päivityksen jälkeen ja suunta ollut nimenomaan eteenpäin. Ajattelin ensi viikolle ajastella tarkempaa postausta tavotteista ja siitä mitkä ovat tähtäimet tällä hetkellä kun ensimmäistä kertaa elämässä treenaa oikeasti tavoitteellisesti. Mutta pidemmittä puheitta, here we go, kahden viikon treenipäiväkirja !! 

11

VK 12

MA: -
maanantaina pidin lepopäivän ja annoin kropalle ja mielelle täyslevon ennen uuden treenijakson alkua.

TI: voima; hang clean / metcon
voimaliikkeenä raaka rinnalleveto, joka ei todellakaan kuulu mun vahvuuksiini... fiilis treenistä ihan ok, ihan ei saanut ehkä tehoja toivotulla tavalla irti. metconissa oli juoksua ja kahvakuulaheilautusta, meni aika kivuttomasti ja jäi hyvä fiilis. 


KE: voima; hang clean + push jerk / metcon
sain oman ennätyksen push jerkissä, 52,5kg !! mukavaa huomata, että voimatasot alkavat nousta, viimeksi 50kg jäi rinnalle. metconissa boxi hyppyjä, vauhtipunnerrusta ja toes to bareja (jotka ei nyt iiiihan kulje vielä niinkuin pitäisi...) kaikenkaikkiaan tosi hyvä fiilis tästä treenistä!


TO: voima; takakyykky + etukyykky / metcon
morot kyykyille, kaksi kierrosta takakyykky-etukyykky paria takakyykyn 20 toiston maksimipainolla, takakyykyt pitää mennä yhteen putkeen - ihan _tajuttoman_ kova treeni. lopussa vielä metconissa tempausta 20 kilolla ja niitä toes to bareja, jotka kylläkin vaihtui knees to elbowsiin, koska olin yksinkertaisesti niin romuna etten meinannut pysyä tangossa enää. en muista koska viimeksi olisin ollut niin rikki treenin jälkeen, huh. 22
44

PE: lepo/huolto / PK spinning45'
aamulla meinasi epätoivo iskeä kun piti päästä sängystä ylös, jalat oli todella jumissa - luojan kiitos oli lepopäivä. kävin ohjaamassa perjantaisin tuttuun tapaan peruskestävyys spinningin ja teki kyllä hyvää huuhtoa jalkoja hieman. helpotus oli kuitenkin hetkellistä ja illalla oli melkoinen näky kun yritin siivotessa kyykistellä lattiantasossa... :-D


LA: tekniikkatreeni/keskivartalo
aamutreeni ja muistan kun pistin koutsille viestiä, että terveppä terve tänään ei kyllä pysty vieläkään tekemään jaloilla mitään. noh, ei muuta kuin salille ja (epätoivoista) kippileuan treeniä ja keskikroppaa. treenistä jäi suhteellinen huono maku suuhun, koska tuntui etten päässyt kipissä yhtään pidemmälle kuin koskaan ennenkään. 


SU: voima; tempaus / metcon + intervallispinning/bodypump ohjaukset illalla
tempauksessa sain hieman nostettua painoa ja jalatkin oli vihdoin messissä taas. metconissa jäätävä wall ball eli pallon (5kg) heitto syväkyykystä seinään ja burbeen yhdistelmä. olin kuitenkin todella tyytyväinen treeniin ja lähdin kotiin hyvillä mielin. 


22

 

MA: voima; heavy clean & jerk / metcon
tämä oli se kuuluisa treeni kun poskelle vierähti pieni onnen kyynel !! VIHDOIN hiffasin kippileuan jujun ja sain puolivahingossa sen loksahtamaan kohdilleen, ei taivas sitä onnistumisen ilon tunnetta !! vauhtipunnerrus tuntui taas paremmalta ja 52,5 kg nousi melkeimpä kevyesti. 55kg jäi nousematta rinnalle ja maksimit tuli siinä vastaan. metconissa burbee box hyppyjä ja niitä toes to bareja (jotka eivät edelleenkään kulkenut ja vaihdoin knees to elbowsiin....) hyvä treeni ja huippu fiilis! 


TI: tekniikkatreeni
normaalisti tässä välissä olisi ollut lepo, mutta ajateltiin tällä viikolla vähän kiristää intensiteettiä ennen ensi viikon lomaa ja viikon täysilepoa. treenailin kippiä ja tein 10min EMOM (each minute on minute) treenin kolmella kipillä eli jokaisella alkavalla minuutilla tässä tapauksessa kolme kippileukaa ja loppuaika lepoa. treenailin myös käsillä seisontaa ja vähän käsillä kävelyä, treenin alussa tein vahvistavia harjotteita tasapainolaudalla polvelle. muistan, kuinka henkisesti treeni teki mielettömän hyvää kiireisen päivän jälkeen.


KE: voima; takakyykky + etukyykky / keskivartalo
reippaana seiskalta salilla, vireystaso oli kuitenkin tosi hyvä ja treeni kulki hyvin kunnon alkulämmittelyn jälkeen. lisäsin painoa kyykkyyn ja 55kg alkoi olla jo aika namu paino 20 toiston maksimeihin, ehkä ensi kerralla 57,5kg.. etukyykkykin meni 55kg 10+10 ja fiilis tosi hyvä kun miettii, että kuukausi sitten tein etukyykkyä 42kglla vitosia. loppuun tehtiin GHD vatsoja.


TO: lepo
huh, enpäs muista koska olisi vatsat ollut näin kipeät.. teki oikein pahaa nauraa koulussa :-D oli veto ihan pois koko päivän, koulun jälkeen nukahdin samalta istumalta reiluksi tunniksi ja päätin suosiolla kuunnella kroppaa ja pitää lepopäivän. 


1112222

PE: ulkotreeni / PK spinning45'
käytiin ulkona treenaamassa kun oli niin hieno sää, mikäs sen hienompi tapa viettää vapaapäivää koulusta! tehtiin käsipainoilla thrustereita ja ihanaakin ihanampi death by burbee run eli jokaisella alkavalla minuutilla suoritusmäärä kasvaa. ensimmäisellä minuutilla 10m + 1 burbee, toisella 10m+burbee+10m+burbee jne niin pitkälle kunnes ei enää ehdi suorittaa toistoja minuuttiin. pääsin 11kierrosta ja 10 toistoa eli ihan tyytyväinen olen kyllä tuohon! 


LA: PK spinning45' + voima; thrusters / metcon
kävin aamusta tuurailemassa pk spinningin ja sai huolellisen lämmön alle treeniin. pitkästä aikaa thrustereita ja tuntui kyllä pirun hyvältä. metconissa naruhyppyjä ja tempausta kevyellä painolla 10 min AMRAP (as many rounds as possible). 


SU: voima; thrusters / metcon + illalla intervallispinning 60' + body pump ohjaukset 
thrusterit jatkui tänäänkin, hieman lyhyemmällä sarjalla ja raskaammalla painolla. tuntui vain, että loppuu nopeus jaloista kesken eikä saa liikkeeseen tarvittavaa vauhtia, meni aikalailla käsillä työntämiseksi. metconissa kipit kulki kivasti, vaikka kädet on vieläki ihan auki.. kaikenkaikkiaan ihan kiva treeni ja hyvillä mielin kotiin :-)


Huomenna olisi vielä yksi treeni ennen viikon lomaa ja täyslepoa! Tulee hyvään saumaan tää lomailu kyllä, reissun jälkeen nimittäin kuukausi aikaa treenailla ennen Lahden wellfeelin pikkukisoja. 

 

Mitenkäs  ruutujen sillä puolen on treenailut sujuneet? Antaako aurinko teillekin virtaa ja uutta puhtia treeniin? 

 

 
SHARE:

6 kommenttia

 1. Oot upeassa kunnossa Laura ! Tiiviiltä ohjelmalta kuulostaa,mut selkeesti sillä tuloksia tulee! Keep Going !:)

  VastaaPoista
 2. Aika tehokas kaks viikko sulla on takana :) Mä itse tuskailen kyykyn kanssa aika paljon, ja mietin, että mitä ihmettä oot tehny, että sun etukyykkypainot on noussut noin huimasti kuukaudessa? Vinkkejä kaivattais kun tää olematon kehitys tympii :(

  VastaaPoista
 3. Vautsi, aika kivan näköset treeniviikot! Valitettavasti sun käyttämä termistö ei oo ihan mun hallussa, esim. kippileuat ja thrusterit meni vähän ohi. :'D Innolla ootan postausta sun tavotteista yms. Oot upeessa kunnossa! Keep on going!!

  VastaaPoista
 4. Huh,millainen kaksviikkonen! Täytyy koittaa päästä kisoihin katsomaan :) Ihanaa,leppoisaa lomaa teille! Nauttikaa !!!!

  VastaaPoista
 5. Laura Hämäläinen9. huhtikuuta 2014 klo 0.01

  thrusterilla tarkotetaan etukyykyn ja pystytyönnön yhdistelmää :)

  VastaaPoista
 6. Laura Hämäläinen9. huhtikuuta 2014 klo 0.03

  mulla tulee joka treenissä jaloille ja ohjausten kautta tullut aika vahva peruspohja johon on ollut hyvä lähteä rakentamaan :> tein maksimikyykkykauden jaloille loppuvuodesta, se selkeästi vei kehitystä eteenpäin!! nyt tuntuu, että tarttuu taas perusvoimakin ihan eri tavalla kun se on taas ns. uusi ärsyke.

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig