By Laura Hämäläinen

2014/03/11

SUPERFOODS IN MY KITCHEN

Superfoodit ovat yksi tämän hetken selkeistä 'trendeistä' ja usein törmää ajatteluun, että ne ovat vain intoilijoiden hömpötyksiä ja turhan kalliita ns. turhuuksia. Itse olen kuitenkin erittäin kiinnostunut oman kehoni hyvinvoinnista ja olenkin jo löytänyt valtavasta valikoimasta muutamia tuotteita, joita olen jo enemmän tai vähemmän ehtinyt testailemaan.

IMG_8274

Kookosöljy on ollut käytössäni pisimpään ja tulee varmasti säilymään luottopaikallaan keittiön hyllyllä. Käytän kookosöljyä paistamiseen, kahvin sekaan treeniboosterina (usko tai älä, toimii!) sekä tällä hetkellä myös päänahan hoitoon hiustutkijan suosittelemana. Täältä voit lukea laajemman selostuksen siitä miksi kookoöljy kannattaa valita. Lyhyesti tiivistettynä linkin tietoiskusta voisin sanoa, että kookosöljy rakentuu keskipitkistä rasvahapoista, jotka mm. tukevat immuunijärjestelmän toimintaa ja tarjoavat nopeaa energiaa. Lisäksi kookosöljy parantaa ruuansulatusta, edistää kalsiumin ja magnesiumin imeytymistä ja tukee tasapainoista hormonitoimintaa.

IMG_8282

Raakakaakao & raakasuklaa - mikä jumalten keksintö! Ja itseasiassa, tämä jumaltenkin ruuaksi kutsuttu raakakaaka on yksi maailman ravintoainerikkaimmista raaka-aineista. Sen painosta jopa huikeat 10% on antioksidantteja jotka mm. suojelevat kehoamme esimerkiksi erilaisilta sydänsairauksilta. Täältä voit lukea lisää infoa tämän pienen tiivistelmän lisäksi. Itse rakastan raakasuklaan seassa kuivatun mansikan ja cashew pähkinän yhdistelmää levyksi jäähdytettynä, ah so good. Jauhetta heitän pirtelöihin ja smoothieihin jne.

IMG_8289

Laadukas suola on yksi ehdottomista asioista erityisesti paljon treenaaville, sillä hikoilun mukana elimistöstämme poistuu runsaasti suoloja. Laadukas suola edesauttaa kehoamme ylläpitämään elektrolyyttitasapainoa ja näin tasapainottaa elimistömme toimintaa. Kalaharin suola sisältää jopa 48 elimistöllemme välttämätöntä hivenainetta ja mineraalia. Täältä voit lukea lisää laadukkaan suolan merkityksestä. Itse käytän suolaa ruuan valmistuksessa ja treenin aikana lisään veteen n. ½tl suolaa.

OptiMSM on maailman puhtainta MSM-jauhetta. MSM eli metyylisulfonyylimetaani on siis rikkiyhdiste, jota esiintyy kehossamme luontaisesti. Se osallistuu mm. terveen ihon, hiusten ja kynsien kasvuun ja kehomme tarvitsee sitä terveiden nivelsiteiden ja nivelten toiminnan takaamiseksi. Nykyaikainen ruuan kuivatus, säilytystavat, säilöntä ja säilöntäaineet ovat vähentäneet ravinnosta saatavan rikin määrää. Täältä ja täältä voit lukea lisää infoa tämän tekstin lisäksi. Tuotetta suositellaan paljon treenaaville ja itse ostin jauheen myös iho- ja hiusongelmien vuoksi. Sekoitan n. 1tl jauhetta aamuisin ARGI+ jauheen sekaan yhdessä viherjauheen kanssa.

Kookossokeri on yksi pieni kiva lisätuote, jota käytän tavallisen sokerin sijaan mm. makeuttamaan vaikkapa juuri sitä banaani-avocado-raakasuklaamoussea :-)

IMG_8424

Lehtivihreä meni itsellänikin pitkän aikaan jo liiallisen intoilun puolelle, kunnes.... tadaa, nautin sitä nyt joka aamu! Täältä voit lukea piiitkän listan lehtivihreän terveyshyödyistä, mutta itse kiinnostuin kyseisestä tuotteesta erityisesti CocoVi superfood illan Jaakko Halmetojan luennon pohjalta. Lyhyesti sanottuna, lehtivihreä is the shit. Lehtivihreällä on Halmetojan mukaan myönteisiä vaikutuksia mm. vireystasoon, puhtaan veren muodostumiseen ja mielen rauhoittamiseen ja tätä kautta pitkällä tähtäimellä mahdollisesti myös stressin hallintaan.

IMG_8128

Banaanijauhe on kivanmakuinen lisä esimerkiksi smoothiessa. Se on valmistettu ecuadorilaisesta punaisesta banaanista ja sisältää mm.  C- ja B6-vitamiineja. Täältä voit lukea tiivistetysti myös muista CocoVin hedelmäjauheista.

Riisiproteiini, johon minulla on henkilökohtaisesti pieni viha-rakkaussuhde. Riisiproteiini istuisi paleoon kivasti ja sisältääkin kaikki välttämättömät aminohapot ja 80% luomulaatuista proteiinia. Täällä voit tutustua tuotteeseen hieman enemmän. Mutta sitten... se maku. En ole vielä kertaakaan onnistunut saamaan palkkarista oikeasti hyvänmakuista :-D Kaikki vinkit otetaan vastaan!

Semmonen pläjäys superfoodeista näin tiistaipäivään! Mitäs mieltä siellä puolen ruutua ollaan ylipäätänsä superfoodeista ja olis kiva kuulla myös teidän kokemuksia!

 

 

 

* osa tuotteista saatu CocoVi superfood illasta. 
SHARE:

4 kommenttia

 1. Mua kiinnostas kovin, että onko sulla nyt paleoon siirtymisen myötä lisääntyny paljon ruokaan menevä raha? :) Itelläkin ois mielenkiintoo hiukan muuttaa ruokavalioo, mutta no opiskelija kun minäkin oon niin en nyt ihan kaikkeen kykene vaikka haluisinkin. Ruoka on kylläkin viimesimpii asioita joista haluun tinkiä, mut jossain seki raja menee. Erityisesti haluisin kokeilla jättää maitotuotteita vähemmälle ja vähän seurata, että miten se vaikuttaa yleisesti omaan oloon. Terveisin raejuuston ja maitorahkan suurkuluttuja :-D Huolettaa vaan kaikki sellane, että onko esim. proteiinien saanti kuinka helppoo ilman tollasii tuotteita.

  VastaaPoista
 2. tällä hetkellä mulla pyörii päivittäiset kalorit +2000kcal eli ruokaa saa kyllä syödä ihan kiitettäviä määriä. syön kolme lämmintä ateriaa ja aamu- ja iltapalat siihen päälle, joten rahaa opiskelijabudjetista palaa kyllä kieltämättä aikas suuria määriä ruokaan. Proteiinin saannista ei kuitenkaan kannata miettiä jos maitotuotteita haluaa jättää pois, hyviä laadukkaita proteiininlähteitä on lihan lisäksi esimerkiksi kananmuna :-) alotankin päivän aina reippaalla munakkaalla (pari kokonaista munaa + 3 valkuaista ja sekaan 100% lihapitoista leikkelettä, tomaattia, pähkinöitä..) mutta rohkeesti vaan jätä maitotuotteet pois ja kuulostele miten sun kroppa alkaa reagoida siihen! :-)

  VastaaPoista
 3. Moikka Laura!
  Lueskelen sun blogia ja kiinnostuin kun kirjoitit ryhtyneesi myös paleoruokavaliolle. Olen itse aloittanut paleo ruokavalion viime vuonna ja pohdiskellut että riittääkö kovaa treenaavalle mm kasviksista tulevat hiilihydraarit. Kyselen siis käytätkö mahdollisesti viljoja lainkaan? Entäpä juustoja/heraproteiinia?
  Aurinkoista kevättä sinulle!
  -Sini :)

  VastaaPoista
 4. käytän bataatin rinnalla hiilarin lähteenä puhdasta valkoista riisiä :-) 100-150g hiilihydraatteja on ihan must/päivä ja ajoitan ne yleensä niin, että suurin osa hiilareista tulee juurikin treenin jälkeen illalla :-) en käytä viljoja lainkaan perus syömisessä, leipoessa käytän gluteenittomia kaurajauhoja ja mitä juustoihin tulee niin en käytä. Tilaukseen olisi tarkoitus pistää mass.fistä laadukasta heraa, my protein impact wheytä sami sundvikin suosittelemana :)

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig