By Laura Hämäläinen

2014/07/08

MAANANTAIN RUOKAPÄIVÄKIRJA

Ajattelin kirjoitella vähän tarkempaa postausta päivän syömisistä - sellaiselle tuntui löytyvän kysyntää kun siitä vähän aikaa sitten utelin! Perusrunkona siis ruokavaliossani puhtaat raaka-aineet, gluteenittomuus ja maidottomuus. Päivittäinen kaloritarpeeni pyörii siellä n. 2500-2700kcal kieppeillä riippuen treenistä ja siitä onko treenejä yksi vai kaksi päivässä. Täältä voit laskea suuntaa antavan kulutuksen itsellesi jos kiinnostaa! 

Nyt tämän viikon alusta nappaan taas ryhtiliikkeen sokerin, ruokailurytmin ja tarkemman paleon noudattamisen suhteen. Kirjoittelin täällä sokerin vaikutuksista kehoomme ja kröhöm, viime viikot ovat menneet vähän rennommalla otteeella ja on tullut napsittua ehkä aaaaavistuksen liikaa herkkuja, mikä näkyy kyllä samantien kasvojen ihossa. Sokerittoman kuukauden aikana olo oli jotenkin puhdas ja iho voi hyvin ja nyt tämän olon metsästys alkaa nyt uudelleen. Jos haluat olla messissä "kropan puhdistus heinäkuussa", kurkkaa täältä vinkit herkkuhimon hillintään vielä! 

IMG_2213
07:45 
Napsautin kahvinkeittiminen päälle heti herättyäni. Aurinko paistaa ja olo on virkeä. Aamupala menee tutun kaavan mukaisesti, mutta nautin rutiineista. Ihana kahvin tuoksu leijailee pienessä asunnossani. Rakastan aamuja. 

Munakas -  3, munaa, seassa sesaminsiemeniä, vähän kanaa, tomaatti, 100% broilerinleikkelettä, kalaharin suolaa 
C-vitamiinipommismootihie - banaani, 150g mustaherukoita, reilu loraus mantelimaitoa, 1rkl liotettua chiaa ja sekaan vielä opti camu- ja kollageenijauheet
Kuppi kahvia + tilkka kookosöljyä ja tottakai jälkkäriksi pieni pala itsetehtyä raakasuklaata (<3)
1 annos ARGI+ jauhetta isoon lasiin vettä sekoitettuna 
Vitamiinit - puhdas+ d-vitamiini, puhdas+ probiootti, puhdas+ glukosamiini, puhdas+ k-vitamiini, karoteeni

09:03 
Teen päivän eväät valmiiksi töihin ja treeneihin mukaan. Suunnitelmissa on mennä suoraan treenien jälkeen maauimalaan nauttimaan helteestä. 

10:00 
Treeni. Maastavetoa maksimivoimaa ja damn yeah, palauttava viikko teki tehtävänsä ja entinen ykkönen oli kevyesti kolmonen @95kg! Instagramista löytyypi videota tästä. Treenin aikana n. 0,5l vettä. 

11:35 
Treenin jälkeen syön melko yksinkertaiset eväät salilla ja olen valmis auringonpalvontaan, oh yes! Treenin jälkeinen ateria sisältää aina hiilihydraatin lähteen, joko bataattia tai riisiä. Tänään oli laiskuudesta johtuen riisipäivä ja messissä vain edellispäivän uunivihannesten jämät :-D 


1 annos sportsnutrition recovery+ palkkaria
150g kanaa

Vähän uunissa kypsennettyä bataattia, porkkanaa ja sipulia (yksi mun lemppareista!)
reilusti broccolivihanneksia
annos jasminriisiä 


IMG_2660 14:40
Hyvin ehtii vielä syömään ennen töitä. Jääkaapissa odottelee reilu valmiina kana-avocado-omenasalaatti. Nappaan vielä jälkkäriksi pienen kulhollisen jäisiä  luomulaatuisia mustaherukoita.

Runsaasti luomulaatuista salaattia
Tomaattia ja kurkkua
Avocado
100g kanaa
Parsakaalia
Omena
Auringonkukansiemeniä

Ripaus kalaharinsuolaa
Loraus luomulaatuista oliiviöljyä

+ pieni kupillinen luomulaatuisia mustaherukoita

17:10
Ensimmäinen tauko töissä. Juon vettä ja syön omenan. Takahuone tulvii suklaata, mutta onnistun välttämään kiusauksen. Tänään alkoi kropan puhdistusoperaatio eikä maraboun suklaat kuulu menuun.


19:13
Tauko numero kaksi. Syön ilta-aterian töissä ja 12 minuutissa tehtävä syöminen vastaa mielestäni kyllä jo jonkin sortin urheilusuoritusta. Harjoitus tekee kuitenkin mestarin ja tästäkin haasteesta selvittiin kunnialla. Ps. vieläkään en langennut maraboukeitaan pauloihin. Ilta-ateriaan tulee päivän toinen satsi hiilihydraatteja, koska illalla nautittu hiilihydraatti vaikuttaa suoraan hormonitoimintaan ja lisää melatoniinin tuotantoa parantaa unen laatua. 

n. 140kg kanaa
Reilusti broccolivihanneksia
Tomaatti
Annos jasminriisiä


21:30 
Väsäilen huomisia eväitä valmiiksi ja kokkailen samalla lemppari-iltapalaani eli banaanipannukakkuja. Kokkaustuokion jälkeen päätän lykätä postauksen kirjoittamisen aamulle ja istahdan sohvalle. Tekstailen kisareissussa olevan Rikun kanssa ja päätän keittää vielä kupillisen teetä. 

Banaanipannukakut paistettuna kookosöljyssä - 2 kananmunaa, 1 banaani, luomulaatuinen kaneli
Mukillinen pakuriteetä 
Pieni pala raakasuklaata (<3) 
n. 150g luomulaatuisia mustaherukoita (oon ihan koukussa näihin :-D) 


Tältä näytti siis mun eilispäivän syömiset. Kokonaiskalorisaanti n. 2600kcal mikä on aika ehdoton minimi mitä näillä treeneillä pitäisi päivässä syödä varsinkin kun toiveissa olisi saada lisää lihasmassaa. Päivän treenissä ei ollut metconia, joten treenin osalta kulutus ehkä hieman normaalia kevyempi vaikka maksimivoimaa olikin. 

Tämä on perusrunko jolla arkipäivät menee, erityisesti nyt kun ne menee enimmäkseen samalla rytmillä töiden vuoksi. Gluteenitonta, maidotonta ja mahdollisimman puhdasta ravintoa. Ei mitään gourmeeta tai erikoisuuksia vaan hyvää perusruokaa. Viikonloppuisin sitten vähän höllätään (ei kyllä silloinkaan lipsuta gluteenittomuudesta ja maidottomuudesta) ja panostetaan ajan kanssa ruokaan - lohta, bataattimuussia, pizzaa jne. 

Mitäs tykkäsitte vähän erilaisesta postauksesta?

SHARE:

9 kommenttia

  1. Tää oli tosi hyvä postaus! Kiva nähdä miten muut syö niin saa inspiraatiota omiinkin aterioihin. Tuo kana-omenasalaatti kuulostaa kokeilemisen arvoiselta :)

    Jonna1983.fitfashion.fi

    VastaaPoista
  2. Kivaa lukea erilaisiakin postauksia. Itteä kammottaa jotenkin toi gluteenittomuus ja maidottomuus, mutta tää kyllä osotti, että hyvää ruokaa voi syödä ilman niitäkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nojoo ja tässä vielä tämmönen peruspäivä vaan! :-D_vois joskus tehdä ns. herkkupäivästä vielä jonkuu postauksen milloin tulee panostettua enemmän aterioihin :-)

      Poista
  3. Kiva postaus, lisää näitä! ü Mulla on keliakia, joten pakostikkin gluteeniton - kiva saada uusia ideoita ruokiin. Olis joskus jännä nähdä sun ruokaostokset, jos päivässä menee melkein 400 grammaa kanaa :-D Miten sä maustat sun kanat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hehe mun ostokset näyttää siltä et siellä on paljon vihanneksia, kanaa, jauhelihaa, banaania, kananmunia, marjoja.. :D kauhee säkki ja sit se riittää jonku ehkä 3 päivää ja sit sama ralli uudelleen :D

      Poista
    2. ja nii ainii se maustaminen, käytän kalaharin suolaa, chilimausteita, mustapippuria, paprikaa, timjamia, sesaminsiemeniä... vähä mitä milloinki! tykkään mausteisesta ruuasta :)

      Poista
  4. Tää oli kyl hyvin toteutettu ja ois kiva myös tollasest "erilaisest" päiväst! :) Itekki söin just banaanilettui - tai paremminki sanottuun pannukakun, koska kippaan koko taikinan aina kerralla paistinpannulle. ku en jaksa niit pienii tehä. :D Aahh, se on niin ihanaa jäisien mustikoitten kans.<3 Äiti tosin sano, et pitäs vähän rajottaa kananmunien "sisältämän" (en tiiä miten ton ois sanonu..) kolesterolin takia...

    Karita

    ps. Toi klo 19.13 syöminen on todellaki kunnon urhsuoritus, jos kerran 140 Kg kanaa pitää lappaa menemään. ;D

    VastaaPoista
  5. Mua kiinnostais myös kokeilla maidotonta ja ainakin vehnätöntä ruokavalioa, mut jotenkin se tuntuu tyssäävän mun kananmuna-allergiaan, joka ei tähän mennessä oo mun elämää rajoittanut :"D tuntuu, että kananmuna on jotenkin keskeisessä osassa tällaisia erikoisempia ruokavalioita. Ideoita , millä sen vois korvata? :)

    ps. ihan uteliaisuuttani kysyn: eikö noihin lisäravinteisiin ja superfoodeihin mee ihan hullun paljon rahaa? Tuntuu, ettei opiskelijana ja opiskelin ohella töissä käyden raha riitä kuin pastaan ja kalapuikkoihin...

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig