By Laura Hämäläinen

2014/07/19

1/5 VINKKIÄ AAMUPALALLE (G,M)

Gluteenittomuus ja maidottomuus saa helposti jämähtämään samoihin tuttuihin kaavoihin. Aamiaiseksi munakasta ja smoothieta, lounaaksi kanaa ja riisiä jne... Sain yhdeltä lukijalta huipun haasteen - mitäs kun munakkaat tulee korvista ulos ja tekisi kuitenkin mieli syödä puhdas, gluteeniton ja maidoton aamiainen? 

Jos totta puhutaan, olin hetken pienimuotoisessa umpikujassa. Damn, tosiaan mitä ihmettä sitten syön jos ei munakasta ole tarjolla? No, hetken googlettelun jälkeen löysin huippuja reseptejä sen tutun ja turvallisen munakkaan lisäksi.  Toteutan postaukset erissä, koska tulin siihen tulokseen, että jos lataisin kaikki samaan niin lopputuloksena olisi kilometrin pituinen kasa ohjeita :-D Joten here we go, osa 1/5!

IMG_3172
IMG_3165


Suklainen tuorepuuro (G,M)

Inspiraation tähän kokeiluun sain ihanan Vilman blogista ja hänen mustaherukkatuorepuurosta. Ennen ruokavaliomullistusta söin pitkään aamupalaksi kaurapuuroa. Sittemmin siirryttyäni proteiinipitoisempaan aamiaiseen (=munakkaaseen), huomasin virkeystason aivan erilaiseksi aamupäivän aikana verrattuna äärimmäisen hiilihydraattipitoiseen puuroaamiaiseen. No, mutta nyt itse puuron valmistukseen. Tein edellisenä iltana iltapalaksi perinteistä banaani-suklaasmoothieta, laitoin osan smoothiesta yöksi jääkaappiin gluteenittomien, luomukaurahiutaleiden kanssa ja vola, aamulla minua odotti herkullinen tuorepuuro! Tuorepuurossa siis ideana se ettei sitä tarvitse lämmittää ja näin kaikki ravintoaineet säilyvät. Itselleni tuorepuurot olivat täysin uusi tuttavuus ja hieman skeptisestikin olen niihin suhtautunut, mutta tämä oli kyllä erittäin positiivinen yllätys! 

½ jäinen banaani (pilkottuna valmiina pakkasessa)
½ tuore banaani
1rkl cocovi raakakaakaojauhe
0,5dl sportlife nutrition recovery+ suklaajauhetta 
2dl makeuttamaton mantelimaito
1rkl cocovi chia siemen

+ gluteeniton luomu kaurahiutale (huom. kaikki kaurahiutaleet eivät ole gluteenittomia!)
+ koristeeksi suklaa nibsejä, mulperimarjoja, pähkinöitä, marjoja jne mitä ikinä keksiikään

Sekoita n. 1½dl kaurahiutaleita n. 2,5dl smoothieen (loput voit juoda iltapalaksi) ja laita puuro yöksi jääkaappiin vetäytymään. Aamulla se on valmista nautittavaksi ja päälle voi ripotella oman maun mukaan jotakin kivaa pientä koristeeksi. Voit jättää proteiinijauheen pois tai korvata sen jollakin muulla on maun mukaan. 

Onko teillä jakaa muita hyviä tuorepuurovinkkejä? 


 * postaus sisältää yhteistyössä toteutettuja linkkejä
SHARE:

6 kommenttia

  1. hei tosi kiva tää gluteeniton resepti! Meidän perheessä syödään jonkunverran gluteenitonta ruokaa pikkuveljen takia, joten tää resepti tulee kyllä jossain vaiheessa kokeiluun :)

    VastaaPoista
  2. Nyt näyttää kyllä niin houkuttelevalta et on ehkä pakko kokeilla, nam! Ihania nää sun blogin kuvat!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kun päätit tarttua ehdotukseeni! Odotan innolla muitakin reseptejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jatkoa tulee hitaasti mutta varmasti, kauheasti ollut töitä niin ei ole ehtinyt jatkamaan kolmatta osaa vielä :)

      Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig