By Laura Hämäläinen

2014/12/02

JOULUINEN RAAKASUKLAA PIPARISYDÄMELLÄ

Joulu lähestyy ja tällä hetkellä on täydellinen raakasuklaasää. Mikäs sen parempaa kuin käpertyä sohvalle, napata kupillinen teetä tai kahvia ja muutama itse tehty raakasuklaakonvehti viereen. Voittaa meinaan pandan juhlapöydänkonvehdit 100-0. Kaipalin itse jokunen aika piparkakkutaikinan makua. Gluteenittomuudessa ja maidottomuudessa on se varjopuoli, että jää nyt äidin piparkakkutaikinat syömättä. Mutta, eipä hätä ole tämännäköinen. Kehittelin pikkuruisessa keittiössäni suklaareseptin, jossa yhdistyy ihana raakasuklaa ja jouluinen piparifiilis. Aika bueno yhdistelmä, eikö?

IMG_5324  IMG_5329

JOULUISEN RAAKASUKLAAN AINESOSAT & VALMISTUSOHJE

4dl kaakaovoita raastettuna
reilu 1rkl kookosöljyä 
reilu 1rkl kotimaista hunajaa 
1 dl raakakaakaojauhetta
reilu 1tl macaa
1dl riisilesejauhetta
hyppysellinen laadukasta suolaa 
kanelia 
kardemummaa 
chiliä 

PIPARISYDÄN (G,M)

1,5 dl manteleita
3-4 taatelia 
piparkakkumaustetta
tai reilusti (oman maun mukaan) kardemummaa, kanelia ja hipaus jauhettua inkivääriä 

Aseta syvä kulho lämpimään vesihauteeseen (lavuaariin tai hellalla olevaan kattilaan). Laita kulhoon kaakaovoi ja kylmäpuristettu kookosöljy ja anna niiden sulaa nestemäisiksi. Sekoita joukkoon hunaja. Tämä vaihe vaatii hieman kärsivällisyyttä, joten siemaile odotellessa vaikkapa kupillinen teetä. 

Kun kaakaovoi on sulanut juoksevaksi sekoita joukkoon kuivat ainekset ja hämmennä kunnes seos on tasaista ja juoksevaa. Tässä vaiheessa kannattaa tarkistaa maku ja tehdä oman maun mukaisia muutoksia. Kaada tämän jälkeen seos suklaamuotteihin puolilleen. Lisää suklaan keskelle piparisydän ja peitä piparisydämet sulalla suklaalla. Vie muoteissa olevat suklaat parvekkeelle / pakkaseen jäähtymään 1-2 tunniksi ja nauti. <3

* Yhteistyössa GreenStreet.fi
SHARE:

11 kommenttia

  1. Ai hitsit, noi on varmaan herkullisia, nams! :) Onko omatekemällä / kaupan siirappipiparitaikinalla kauheesti eroa? En ole itse taikinaa koskaan tehnyt alusta loppuun. Näitä voisin joskus sun ohjeella rohkaistua tekemään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mun mielestä äidin tekemä taikina maistuu aina parhaimmalta :D hehe..

      Poista
  2. oi nam, vaikuttaa herkulliselta! tätä voisin kokeilla, ei olekaan tullut tehtyä raakasuklaata itse taas muutamaan viikkoon, huh!

    ps. ihana blogi ja yritän jatkossa kommentoida vähän useammin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tätä kun tekee niin kannattaa rohkeesti maustaa piparisen makuinen tosta sydämestä, tulee niin joulufiilis !!

      Poista
  3. Jos perinteisiä pipareita jouluksi kaipaat, kannattaa kokeilla gluteenitonta vaihtoehtoa (taikina on tosi helppo tehdä) eikä eroa vehnällisiin huomaa lainkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi jee, äiti sanoki että tekee niitä jouluksi hehe ! :D

      Poista
  4. Ai että nää näyttää hyvältä!! Pitää ehkä testata, onnistuisko mun taidoilla.. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nää ei mitää supertaitoja vaadi !! :D kokeilemaan vaa ;-)

      Poista
  5. No nam! Teetkö piparisydämen ihan vaan sekoittamalla nuo ainekset yhteen ja niistä muovaillaan sitten joku pallero suklaan keskelle?

    jonna1983.fitfashion.fi

    VastaaPoista
  6. Ihan pakko kokeilla tehä näitä!! :P

    VastaaPoista
  7. Heips! En tiedä tiesitkö jo, mutta semmosella merkillä kuin Fria on pakastepiparitaikinaa, joka on gluteiinitonta ja maidotonta? On nimittäin aika lailla normaalin valmispiparitaikinan makusta. En sitten tiiä käykö se muuten sisällöltään sun ruokavalioon mutta näin vinkkinä kuitenkin, sillä tosi helppoa jos ei itse viitsi valmistaa alusta asti taikinaa :) Mukavaa joulunodotusta!

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig