By Laura Hämäläinen

2014/12/03

VASTAUKSIA KYSYMYKSIIN: RUOKAVALIO

IMG_5176
Mitä syöt yleensä aamupalalla? 
Ennen aamiaista juon n. litran vettä. Syön yleensä munakkaan, jossa seassa vaihdellen pinaattia, persiljaa, siemeniä, tomaattia, paprikaa ja tähän lisäksi vihersmoothien sekä teetä/kahvia. Viimeaikoina kardemummakahvi on ollut kovassa huudossa.

Mitä ruokia suosit? 
Suosin aina mahdollisimman puhtaita raaka-aineita ja mahdollisuuksien mukaan luomua. Lautaseltani löytyy aina jotakin värikästä ja vihreää sekä laadukas proteiininlähde. 

Mitä söit/joit viimeksi? 
Söin parsakaalia, täysjyväriisiä ja seitiä ja tässä parhaillaan hörpin kahvia kardemummalla :-D
 
Lempiruokasi? 
Hyvin tehty lohi (= ei siis omatekemä), bataattimuussi ja itse tehdyt uunijuurekset. Ai että. Ja tottakai Mamma Marian ehdoton suosikkipasta nro 19.

Hotelliaamiainen vai omatekoinen brunssi? 
Hmm, aika paha. Molemmissa omat hyvät puolensa. Ehkä kuitenkin omatekoisena löytyy näin G,M vaihtoehdon valitsevalle enemmän vaihtoehtoja. Chiavanukkaat kun ei vielä ole löytänyt tietään hotellibrunsseille.... 

Riittääkö reenin jälkeisellä aterialla hiilihydraatiksi pelkät kasvikset? 
Elimistö tarvitsee palautuakseen myös ns. nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja joita saa mm. bataatista ja riisistä/pastasta. Tämän vuoksi suosin/suosittelen treenin jälkeisen, palauttavan aterian sisältävän jonkin tämäntyyppisiä hiilihydraatteja sisältävän raaka-aineen.

Kuinka paljon sun ruokailuun menee rahaa kun syöt niin terveellisesti ja paljon superfoodeja yms.? 
Tällä hetkellä ruokaan menee varmaankin 300-350€/kk. 
 
IMG_5847
Miksi gluteeniton/maidoton? 
Koen voivani paremmin ilman kyseisiä raaka-aineita. Ylähengitystielimaisuus on helpottanut maidottomuuden myötä ja kuukausi takaperin jouduin päivystykseen kun söin pitkästä aikaa gluteenia, eli jo pelkästään näistä syistä näen järkeväksi olla ilman. Mielestäni jokaisen pitää itse oppia tuntemaan mikä toimii itsellä parhaiten ja noudattaa sen mukaisia periaatteita omassa ravitsemuksessaan. Itse suosittelen lähtökohtaisesti kaikille edes 4vkon gluteeniton + maidoton kokeilua, ei siinä kokeilussa mitään kuitenkaan menetä. Paitsi neljän viikon pullat :-D 

Hyviä G,M välipalavinkkejä? 
Avocado, riisikakut, tuorepuurot, smoothie, itse tehdyt raakapatukat.. :-) 

Käytätkö mitään lisäravinteita esim. palautusjuomia?  
Joo, käytössä on tällä hetkellä Foodinin vaniljahera! On kyllä parhaimman makunen jauhe mitä oon ikinä maistanut ja mahakaan ei ole reagoinut tuotteeseen lainkaan. 

Mitä mieltä olet proteiinipatukoista?  
Toimivat silloin tällöin hädän edellä välipalana, mutta nykyään suosin enemmän prosessoimattomia tuotteita. 

Mitä syöt arkena? 
Aamupalan, kolme lämmintä ateriaa ja treenin jälkeen palautusjuoman. Iltaisin juon XOCO -kaakaota ja syön jonkin pienen iltapalan. Lämpimilä aterioilla lautaselta löytyy runsaasti vihanneksia, kanaa/kalaa/jauhelihaa sekä bataattia/riisiä.

Miten herkuttelet?  
Parrotsin hunajamanteleilla !!!! <3 Ihan parhaita :-D 

Mitä jääkaapistasi löytyy aina? 
Mantelimaitoa, kananmunia, voita, maapähkinävoita, kanaa ja porkkanoita :-D 
SHARE:

7 kommenttia

  1. Yksi kysymys postaukseen liittyen, miksi aina bataatti?! Miksei peruna käy :D vai onko vaan makukysymys?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bataatti on loistava A-vitamiinin lähde, ja se sisältää muun muassa myös C-vitamiinia ja K-vitamiinia. Bataatissa on runsaasti kivennäisaineita, kuten kaliumia, kalsiumia sekä magnesiumia. Perunaan verrattuna bataatti sisältää vähemmän tärkkelystä, mutta tästä on kyllä hieman ristiriitaisiakin lähteitä. Lisäksi bataatti kuuluu paleonäkökulmasta hiilihydraattilähteisiin jotka eivät sisällä haitallisia antiravinteita. Summasummarum, sen ravintoarvot ovat paremmat kuin perunan ! :D plus se maistuu ainakin mun suuhun paremmalta :D

      Poista
  2. Mitä muuten pistät yleensä chia-vanukkaaseen nesteen ja siementen lisäks? Mulla on ideat ihan lopussa vaikka en edes hirveän monta kertaa ole ehtinyt valmistaa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. raakakaakaojauhetta + kanelia ja kardemummaa > maistuu ihan piparkakulta :-D sitten oon pistänyt vaniljaheraa, marjajauheita... :)

      Poista
  3. On kyllä terveellinen ruoka ihan sika kallista! Siis meinaan jos käyttää ja panostaa luomuun ja lähituotteisiin yms. Ehkä itekkin sitten kun pääsee tästä opiskelijabudjetista niin voi alkaa suosia noita enemmän! Toki terveellistä ruokaa muutkin on, vaikkei luomua olisikaan.
    Oli kyllä turha kommentti mutta teki mieli sanoa, koska tää tilanne on ärsyttävä :D

    Hyvää joulunaikaa Laura sulle:)

    VastaaPoista
  4. Tuo on niin totta,että ruoka maksaa aivan liian paljon,jos haluu syödä terveellisesti,eikä vaan einesruokia. Ja itse kokkaileminen on hauskaa,oppii uusia juttuja ja omatekemää on kiva tarjota myös esim ystävälle :) Sun ruokavalio on terveellinen ja syöt säännölisesti, mikä niin usein multa unohtuu.
    Ihanaa joulun odotusta!
    Pääsee oikein herkuttelemaan äidin hyvällä ruualla <3

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig