By Laura Hämäläinen

2015/03/04

MITEN HYÖDYNTÄÄ FOAM ROLLERIA?

* Yhteistyössä Spartan GearFoam Roller on nykypäivänä varmasti jo tuttu väline treenaamisesta ja kehon hyvinvoinnista kiinnostuneille ihmisille. Foam rollauksen ideana on avata lihaksia ympäröiviä lihaskalvoja ja näin edistää liikkuvuutta ja palautumista. Näiden fascioiden eli lihaskalvojen käsittely on tärkeää, sillä kalvorakenteet jotka eivät pääse liukumaan toistensa lomassa voivat aiheuttaa kiputiloja ja hidastaa mm. voiman kehittymistä. 

Kuten muussakin treenaamisessa, myös foam rollerin käytön kanssa kannattaa käyttää järkeä. Foam rollailu poistaa kalvorakenteista nestettä ja kalvorakenne vaatii palautuakseen aikaa siinä missä lihaskudokset ja hermostokin. Huolellinen rullailu kannattaa tehdä 1-2 kertaa viikossa, muuten lyhyinä, 15-30s, aktivoivina rullailuina/lihasryhmä esimerkiksi ennen treenin alkua.


Videolta saat hieman vinkkejä siihen miten voit hyödyntää foam rolleria oman kehosi huollossa!Ja hei, klikkaa videoon parempi laatu ennen kuin alat katsomaan!
SHARE:

1 kommentti

  1. Tää video tuli tarpeen!! Meiän yliopiston kuntosalilta onneks löytyy pari rullaa, kun ei viittinyt omaa raahata mukana. Oon niin laiska ollu selvittää, et mitä kaikkia liikkeitä sil voi tehä. Lähinnä avannu vaa penikoita ja IT-kalvoja..

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig