By Laura Hämäläinen

2015/03/09

VIISI ASKELTA OMIEN HEIKKOUKSIEN VAHVISTAMISEEN

IMG_6983  
CrossFit on laji, jossa haasteet eivät lopu kesken. On tärkeää tiedostaa omat vahvuudet, kuin myös omat heikkoudet. Omien heikkouksien vahvistamiseen kannattaa kehitellä strategia ja yrittää työstää yksi pala kerrallaan kokonaisuutta vahvemmaksi. Muista, ettei koko ajan ole järkevää harjoitella asioita joissa olet huonompi. Se syö treenin mielekkyyttä. 

Tee konkreettinen lista omista vahvuuksistasi ja heikkouksistasi. Pyri analysoimaan omaa tämän hetkistä tasoasi mahdollisimman rehellisesti. Järjestä heikkoutesi omasta mielestäsi tärkeysjärjestykseen. 

Istuta heikkouksien vahvistamista alkulämmittelyihin. Tee järkeviä alkulämmittelyjä. Aina ei ole pakko soutaa tai juosta vaan voit hyödyntää osan alkulämmittelyajasta vaikkapa niiden triple underien harjoitteluun tai käsillä seisomiseen. 

Hyödynnä EMOM harjoittelutapaa. EMOM eli every minute on minute on hyvä tapa vahvistaa omia heikkouksia. Jos esimerkiksi kippileukasi tai toes to barit kaipaavat harjoitusta, kokeile seuraavanlaista tapaa. Tee jokaisella alkavalla minuutilla alkuun vaikkapa 3-4 toistoa, lepää loppu minuutti ja tee yhteensä 5 minuutin ajan. Hiljalleen kun saat varmuutta ja tekniikkasi paranee, lisää minuutilla tehtävää toistomäärää. Kun pääset 10-15 toistoon minuutissa, tiedät että voit ottaa liikkeen jo osaksi jotakin muuta harjoitetta. Kokeile tällöin yhdistää tämä heikkous jonkin sinulle vahvan liikkeen pariksi ja keksi näistä kahdesta liikkeestä jokin kiva treeni. 

Pidä välillä taukoa. Taitoharjoittelu vaatii keskittymistä ja kuormittaa hermostoa. Uusia taitoja ei ole mielekästä harjoitella joka päivä ajatellen niiden kehittymistä. Pidä rohkeasti välipäiviä ja tartu sitten jälleen uudella innolla haasteeseen. 

Ole sisukas, älä luovuta. Joskus uuden taidon opettelu voi tuntua turhauttavalta, trust me i know. Näinä päivinä koita kuitenkin muistaa mitä kohti olet matkalla ja että pienetkin askeleet vievät sinua eteenpäin. Jokainen on joskus aloittanut jostain eikä ole syytä verrata sinun aloitustilannettasi jonkin muun vuosien harjoittelun aikaansaamaan taitotasoon.
SHARE:

4 kommenttia

 1. Hyvä postaus! Oon ite kiinnostunu kauheesti treenaamisesta ja toki myös sen kautta ittensä kehittämisestä ni tästä oli paljon hyötyä. Suunitelmissa on aloittaa itsekin crossfit jossain vaiheessa, vaikuttaa niin kivalle kun pari kertaa on päässy kokeilemaan! Siinä jos jossain kunto kohenee.

  http://tiakaroliina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei, kiva kuulla! rohkeasti vaan CrossFit maailmaan ;-)

   Poista
 2. Hyviä neuvoja..! Nimim. Tänään oli ohjelmassa tempausta ja P*RKELE ku se on vaikee!! >_<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. osaharjoitteiden kautta vaan tempauksen kimppuun niin lähtee palaset loksahtelemaan paikoilleen :-)

   Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig