By Laura Hämäläinen

2014/08/07

3/5 VINKKIÄ AAMUPALALLE - RAPEA MANTELI-PÄHKINÄMYSLI (G,M)

Hellurei, jatketaampas suosion saavuttanutta aamupalasarjaa pikkuisen tauon jälkeen. Aiemmat osat löydät täältä ja täältä. Inspiraation tähän postaukseen sain artikkelista, jossa päiviteltiin sitä kuinka muroja ja myslejä myydään terveysruokana, vaikka ne ovat täynnä lisättyä sokeria. Siispä, miksi emme tekisi itse mysliä? 

IMG_3554

Rapea manteli-pähkinämysli (G,M) & vaniljainen chiapudding

200g dl cocovi marcona manteleita 
1,5 dl haluamaasi pähkinäsekoitusta (itselläni oli cashew ...) 
2rkl hunaja paahdettuja kurpitsan siemeniä * katso paahto-ohje alempaa


2rkl cocovi chia siemeniä
1dl makeuttamatonta mantelimaitoa (tai jos käytät maitotuotteita niin tavallista)
1tlk vaniljauutetta (tai vaihtoehtoisesti ripaus vaniljasokeria)
* banaani, marjoja... 

Paahtaminen
Jos haluat hieman makeutta mysliin, aloita tästä. Halusin siis hieman lisämakua, joten ajattelin paahtaa siemeniä hunajan ja kanelin kanssa uunissa. Laita uuni lämpenemään 220-225C niin, että uunipelti on ylätasolla kuumentumassa. Sekoita kulhossa siemenet, n. 1rkl hunajaa ja kaneli. Kaada seos lastan avulla tasaiseksi, ohueksi kerrokseksi kuumalle uunipellille ja laita pelti takaisin uuniin ylätasolle vastusten alle. Kun siemenet alkavat ruskistua ota pelti pois uunista ja kaada siemenet puhtaalle leivinpaperille. HUOM. vahdi siemeniä, ne palavat todella helposti. 

And time for the breakfast....
Laita chia siemenet turpoamaan mantelimaidon sekaan ja lisää vaniljauute. Anna siementen turvota n. 10 minuuttia. Tällä välin ehdit loistavasti heittää mantelit ja valitsemasi pähkinät tehosekoittimeen/blenderiin ja murskata ne haluamasi suuruiseksi seokseksi. Itse tykkään kunnon rapeasta suutuntumasta, joten en surauttanut aivan pehmeäksi. Sekoita kulhossa paahdetut siemenet ja pähkinät. Tässä vaiheessa sekaan voi lisätä myös esim. kookoshiutaleita, kuivattuja hedelmiä, mulperimarjoja, gojimarjoja... Vain taivas on rajana!

Kun chia siemenet ovat jähmettyneet, lisää mysli ja haluamasi lisukkeet. Itse lisäsin vielä puolikkaan banaanin ja hieman jäisiä mustaherukoita. 

IMG_3545

* postaus toteutettu yhteistyössä cocovin kanssa 
SHARE:

6 kommenttia

  1. En oo aiemmin innostunut näistä itsetehdyistä mysleistä niin paljon, mutta nyt kyllä sen tein! Pakko kokeilla tätä :) Ja toi hunajapaahtaminen varmaan onnistuu myös esim. manteleille? Rakastan hunajapaahdettuja manteleita, mutta niitä saa oikeastaan vaan punnitse&säästä:stä melko suolaiseen hintaan…

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo siis tottakai onnistuu manteleille ja vaikkapa pähkinöille samalla tavalla! :)

      Poista
  2. Mmm, kuulostaa ja näyttää niin hyvältä :-)

    VastaaPoista
  3. Ihania aamupalavinkkejä! Nyt kuitenkin pakko kysyä, että mistä hommaat suurimman osan raaka-aineista? Löytyykö suurin osa ihan tavallisista ruokakaupoista vai mistä? Oon koittanu kanssa hieman siirtyä maidottomaan ja gluteinittomaan, mutta tuntuu hieman hankalalta lähteä metsästämään kaikkea muualta. Olisiko siis hyviä vinkkejä tai jopa postauksen aihetta mistä saisi hankittua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis käyn aina s-marketissa tai prismassa :-D satunnaisesti myös erilaisissa luontaistuotekaupoissa tai punnitse & säästä :) mantelimaidon saa makeuttamattomana suuremmista smarketeista ja prismasta ja no, erikoisemmat tuotteet esim. raakakaakaot jne luontaistuotekaupoista ja myös prismoissa myydään esim. cocovin tuotteita :)

      Poista
  4. Aaah näyttää nii hyvältä!! Pakko testata

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig