By Laura Hämäläinen

2015/05/27

TEIPPAUSKOULUTUS x2

Olen tänä keväänä käynyt kahdessa erilaisessa teippauskoulutuksessa tavoitteenani lisätä ammattitaitoani työskennellä urheilijoiden parissa. Valmistuminen häämöttää alku syksyssä ja työkenttäni tulee boxin kautta olemaan enemmän ja vähemmän tuki- ja liikuntaelin ongelmien parissa ja kun peruskoulutukseen kuuluu hyvin vähän teippaamista, oli todella kiva saada lisää ideoita ja näkemystä asiaan. Vaikka teippaaminen onkin nykyään melkein muotia, pitää muistaa, että sen tulee olla vain jakso elämässämme jolloin joko kuntoututamme vammaa tai opimme uusia, oikeita liikemalleja. Lisäksi urheilijat voivat hyödyntää teippauksia kilpasuorituksissa ja mm. palautumisen edistämisessä.

op  
Huhtikuussa osallistuin CrossFit8000 tiloissa järjestettyyn FMT kinesiotaping eli fascia movement taping- koulutukseen. Ideana oli teipata liikettä, ei niinkää yksittäistä lihasta ja hyödynsimme teippauksessa ajatusta faskiaketjuista ja niiden vaikutuksesta kehomme liikkeisiin ja toimintaan. Pidin RockTapen ajatuksesta / ideologiasta sillä faskiat ja niiden toiminta on opparimme takia hyvin lähellä omaa sydäntäni. Koulutuksesta jäi käteen todella iso määrä erilaisia työkaluja mm. olkapääkivun teippaamiseen, linjauksen parantamiseen, asennon korjaamiseen, hengityksen tehostamiseen sekä myös liikkuvuuden lisäämiseen. 
  lk

Viime viikolla olin mukana LAMK:n täydennykoulutuksessa jossa kaksi päivää teimme perinteistä urheiluteippausta kovalla valkoisella teipillä, kinesioteippausta sekä uudenlaista dynamic taping -menetelmää.  Tästä koulutuksesta koin saavani vielä enemmän irti, sillä oli todella hyvä nähdä kaikki kolme teippaustekniikkaa rinnakkain ja oppia miten niitä yhdistelemällä saadaan paras mahdollinen apu erilaisiin ongelmiin. Jälleen käteen jäi menetelmiä niin asennon korjaamiseen, palautumisen edistämiseen kuin plantaarifaskiittiin tai nivelsidevammoihin. 

Uskon, että teippaus on loistava apukeino muun fysioterapian ohella - ei ainoa ratkaisu ongelmiin. Onko teillä kokemuksia teippauksista? Oletko kokenut saavasi apua vai onko koko juttu mielestäsi ihan humpuukia?
SHARE:

3 kommenttia

 1. wau mitkä teipit tossa alemman kollaasin oikean puolimmaisessa kuvassa on, hah :-D Oon kyllä kuulut pelkkää positiivista palautetta kinesioteippauksesta, itsellen teippaaminen ei ole ollut mitenkään kovin tarpeellista joten omia kokemuksia en voi kertoa.
  Tosin nyt kaksi viikkoa sitten venäytin nilkasta nivelsiteet, en pahasti, mutta vieläkin kipua tuntuu nilkassa. Mietin että millaista tukea mun pitäisi tässä käyttää, ideaaliside tuntuu ikävälle enkä sitä arjessa jaksaisi oikein käyttää, ensimmäisen viikon linkutin ideaalisiteen voimin ja nyt kävely ei tunnu enää pahalle joten oon lopettanut sen käytön. Juokseminen ei kuitenkaan onnistu :/ Olisko sulla mitään ideaa, oiskohan tosta kinesioteippauksesta apua tän 'kuntouttamisessa'?

  Hah pitkä stoori, toivottavasti en löpissyt ihan turhaa kommenttia nyt sulle :-D

  VastaaPoista
 2. Vaikka vissiin kinesioteippaus perustuu osin lumevaikutukseen niin oon kokenut siitä olevan apua! Tenniskyynärpäähän se oli ihan huippu ja samoin mulla on laitettu reiteen/lonkankoukistajaan kun oli jumi tai joku pieni repeämä. Ihmeellinen oli kanssa sellanen pieni "ruutu" selkärangan kohdalla kun oli kipua, tuntu todella että se toimi!! Muutamia kertoja on laitettu polveen niin että lumpio pysyis paikallaan, sitä en pitäny niin hyvänä,enkä luottanut siihen tukeen, mutta noi kipuihin laitetut on olleet kyllä toimivia! Ja sama kai se onko lume vai ei jos se auttaa :)

  VastaaPoista
 3. Itse löysin apua teippauksesta kun mulle kehittyy helposti jumi vasempaan lapaan. Huonot työasennot töissä lietsoo sitä mutta teippi auttoi pahimman yli. Ainoo vaa että itse en pysty teippaamaan kun lapa äityy oikeen kipeeksi, mutta väliaikastahan se on, joten ihan mielelläni haen apua ammattilaiselta.

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig