By Laura Hämäläinen

2015/05/25

GENTAI GAMES 2015

IMG_0580 

Kesän ensimmäiset kilpailut kisailtu kotoisissa tunnelmissa täällä Lahden radiomäellä Lahden Gentain järjestämissä Gentai Games 2015 -kilpailuissa. Kyseessä on matalan kynnyksen crosstraining kilpailu, jotka perinteisesti järjestetään aina alku kesästä. Tänä vuonna mukana oli 7 naista ja 9 miestä, harmi ettei osallistujia saatu mukaan enempää sillä juuri tällaisista pikkukisoista kannattaa hakea sitä arvokasta kokemusta - ja sitä mekin lähdimme hakemaan. 

Voimakauden keskellä ei omat odotukset metcon -kunnon osalta olleet kovin korkealla, sillä ohjelmoinnissa ei vieläkään ole pääpaino hapottelussa vaan voiman kehittämisessä. Jännitti siis kuinka kroppa pysyy mukana hapokkaammissa treeneissä ja voi pojat, nyt kyllä tuntuu kropassa. Takataskuun kisoista jäi kolmas sija ja olenkin siihen tyytyväinen, vaikka harmittaa hopean lipsahtaminen käsistä pienen virheen vuoksi! :-D 
  17886853268_152003cffb_o

Nyt vähän fiiliksiä kisalajeista! 

Ensimmäinen laji:
Osa 1.
2min aikakatto:
Suorita niin monta etukyykkyä kuin mahdollista valitsemillasi painoilla. Lopullinen yhteenlaskettu kilomäärä on tulokseksi.

Osa 2.
Kello lähtee käyntiin suoraan 2 minuutin kyykkyjen jälkeen.
3 kierrosta aikaa vastaan:
Kelkan veto lisäpainolla (naisilla ensimmäisellä kierroksella 10kg, toisella 34kg, viimeisellä 10kg). 


Olin aavistuksen yllättynyt ensimmäisestä lajista, mutta toisaalta tiesin sen sopivan minulle ihan hyvin. Taustalla on pitkä jumivoimakausi, joten kyykyissä pitäisi olla nyt puhtia ihan kivasti. Päätettiin kyykätä 40kg painolla ja sain muistaakseni kasaan 41 toistoa. Jälkikäteen harmittaa kun pidin muutamia taukoja ravistellakseni jalkoja ja laittaessani tankoa takaisin räkkiin se melkein putosi, mutta noh, näistä oppii! 

Toinen osa oli helppo, vaikka kelkkaa on tullutkin lähinnä vain työnnettyä. Kieltämättä ensimmäiset juoksuaskeleet kyykkyjen jälkeen tuntui melko karmaisevilta ja näyttivät varmasti sitäkin hassummilta, heh. Kelkkaosassa sijoituin ensimmäiseksi ja kyykyissä muistaakseni kolmanneksi tai neljänneksi. Ensimmäisen lajin jälkeen olin kokonaistilanteessa toisena. 


Toinen laji:
5min AMRAP 15 maastaveto 70kg/100kg 40 DU (tuplanaruhyppy)

Lajin julkaisuhetkellä olin hyvillä fiiliksillä sillä tuplanarut kulkevat nykyään ihan ok ja 70kg:n mavekaan ei pitäisi olla mikään ylitsepääsemättömyys. Valitettavasti lämmittely jäi todella lyhyeksi kun kilpailun järjestäjä aikaisti lajin lähtöä peräti 20 minuuttia ja tämä tuntui kyllä suorituksessa. Jalat taisivat jäädä ensimmäisen lajin kyykkyihin ja 70kg maastaveto tuntui vähintään sadalta kilolta. Tein mavet vitosen pätkissä. Jalat olivat aivan tulessa ja jokainen toisto tuli hammasta purren. Ensimmäisellä kierroksella sain tuplat putkeen oikeinkin kivasti, mutta toisella kierroksella alkoi jo takkuilemaan kun koko kroppa oli aivan hapoilla ja raskas. Tulokseksi sain kolme kokonaista kierrosta ja 5 maastavetoa. Olin suoritukseen kuitenkin ihan tyytyväinen sillä tiesin, että sen pitäisi riittää finaaliin.  
   IMG_0583

Finaalilaji:
Aikaa vastaan, nollatut pisteet:
 
2 kierrosta:
400m juoksu
15 kbs 32/24kg
15 leuanveto

+ 15 thruster/etukyykky+ylöstyöntö 40kg/60kg


Noniin. Ennen finaalia esitin kanssa kilpailijoille ääneen toiveen: ei juoksua tai thrustereita. No kuinkas kävikään, molemmat! Vähän myös jännitti nuo raskaat kahvakuulaheilautukset, en varmaan koskaan ollut tehnyt noin raskailla noin paljon etuheilautuksia, heeeeh....Tiesin suoraan häviäväni muille tytöille juoksussa joten otin suunnitelmaksi tehdä kahvakuulaheilautukset putkeen ja leuat vähintään viiden pätkissä. Suunnitelma toimi, pääsin toisella kierroksella toisena siirtymään tangolle suorittamaan kyykky + ylöstyöntö yhdistelmää ja olin silloin varma, että suoritukseni riittäisi toiseen sijaan. 

40kg:n tanko tuntui kuitenkin aivan tajuttoman raskaalta. Jaloista oli loppunut puhti jo aikopäiviä sitten ja oli vaikeaa yrittää pitää paketti kasassa. Vihdoin kun jäljellä oli enää kaksi toistoa ajattelin, että no nyt se vihdoin on kohta ohitse ja voisin iloisena kirmailla happojaloillani maaliviivan ylitse, tapahtui pieni herpaantuminen ylötyönnössä ja tanko tipahti suhteellisen smoothisti yläselkääni ja siitä sitten niiailin itseni maan kautta pois tangon alta. Sorry sydäristä katsomossa olleet, ei sattunut muuhun kuin egoon! Jouduin hetken sitten odottamaan ja keräämään voimia niin, että varmasti saisin kaksi viimeistä toistoa pois ja silloin Maija pääsi ohitseni napaten hopeasijan. Koko kropassa tuntui aivan järkyttävän pahalta ja hetken mietin etten todellakaan pystyisi suoriutumaan kahdesta viimeisestä toistosta. No, luovuttaminen nyt ei ollut vaihtoehto ja halusin päästä kiinni kolmanteen sijaan joten tartuin tankoon, suoritin ehkä elämäni raskaimman rinnallevedon ja onnistuneesti kaksi viimeistä toistoa. Maaliviivan jälkeen tajunlähtö oli lähellä ja äiti tuli onneksi nostamaan jalat ylös niin pysyin suurinpiirtein tajuissani. Ikinä en ole antanut niin paljon itsestäni kuin tuossa lajissa ja siitä olen ylpeä.


Kaikenkaikkiaan kisapäivästä jäi hyvä fiilis ja opin paljon taktikoinnista, pidin hauskaa ja tiedän, että tätä haluan lisää! Haikein fiiliksin omistin kilpailusuoritukseni perjantaina pois nukkuneelle vaarilleni - voit vaari olla ylpeä, en luovuttanut vaikka mieli tekikin. <3
SHARE:

4 kommenttia

 1. Mä olin susta myös ylpeä. <3

  VastaaPoista
 2. Oli hienoa jakaa tämä hetki yhdessä, kun tiesin että kisaat vaarin muistolle <3

  VastaaPoista
 3. Hyi mua aivan jännitti tätä lukiessa ja sitten tuli viimeinen lause ja itku. Onpa sulla ollu raskas päivä monella lailla.. Oot kyllä ihailtava nainen <3 Saa aina itekin voimia susta.

  VastaaPoista
 4. Vaarisi olisi ihan varmasti susta ylpeä, onnea sekä osanottoni. Mäkin olen ylpeä että saan olla valvovan silmäsi alla melkein joka päivä, kiitos siitä!

  VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig