By Laura Hämäläinen

2014/10/31

FSF XOCO - OODI KAAKAOLLE

Elämme aikaa, jossa päivistämme on valoisaa abouttia kahdeksan tuntia ja oh my, it's only getting worse. Tiedättehän sen fiiliksen kun aamulla lähdet, on pimeää. Kun tulet pitkän päivän jälkeen, on pimeää. Tuttua? Jep. Näinä päivinä tekisi lähinnä mieli käpertyä sohvan pehmoiseen nurkkaan torkkupeiton alle, vetää villasukat jalkaan ja ottaa kätösiin kuumaa kaakaota. Jos nyt tunnistat itsestäsi sisäisen kaakaorakastajan, minulla on sinulle hyviä uutisia! 

Muistatteko kun mainitsin ostaneeni iloveme -messuilta Four Sigma Foodsin XOCO- instant kaakaoshotteja? Helpot, valmiiksi annospusseihin pakatut shotit tarvitsevat ainoastaan kuumaa vettä kaverikseen ja vola, taivaallinen kaakaoshotti on valmista. Välillä olen myös lisännyt enemmän vettä ja nauttinut kokonaisen mukillisen kaakaota, sillä olen halunnut nautinnon kestävän pidempään. Olenkin nyt tässä käyttänyt niitä niin ahkerasti, että huomasin tänään jäljellä olevan enää tyhjät paketit. Viimeistään nyt on siis aika tulla kertomaan kokemuksia (ja ei, tämä ei ole yhteistyöpostaus tai maksettu mainos, tämä on oodi kaakaolle suoraan sydämestä). 

IMG_5196

IMG_5192

Kerroin täällä kuinka kroppa painoi hieman hätäjarrua ja havahduin siihen, että ehkä pieni uudelleen ajattelu olisi paikallaan treeneihin ja arjen kuormaan. Kuten monesti todettu, on laatu-uni tärkein terveysteko jonka voit itsellesi tehdä. Olen kärsinyt pari vuotta sitten elämänjakson, jossa merkitsin aina rastin päiväkirjaan kun nukuin illasta aamuun heräämättä - sen verran harvinaista hommaa se siihen aikaan oli. Oi kumpa joku olisi silloin kertonut minulle reishistä.. Vaikka nykyään nukun hyvin, olen silti huomannut joka iltaisen kaakaoshotin tuovan minulle autuaan yön, jossa nukun kuin pieni prinsessa vailla tietoakaan ulkomaailmasta. 

Mikä ihme on siis tämä reishi? Reishi eli lakkakääpä on sieni on luonnon oma stressiä vastaan taisteleva vasta-aine. Reishin vaikutus perustuu sen kykyyn rauhoittaa ylikierroksilla käyvää hormonijärjestelmää ja kykyyn parantaa unenlaatua. Sen vaikutus perustuu siihen, että yön aikana syvän unen laatu ja kesto lisääntyy ja näin myös elimistön palautuminen arjen ja esim. treenin aiheuttamasta kuormituksesta paranee. Lisäksi reishi saattaa alentaa verenpainetta, parantaa verenkiertoa, vahvistaa immuunijärjestelmäämme ja jopa taistella syöpää ja kasvaimia vastaan. Todellinen ihmesieni, eikö? Ja se todella toimii. Ja maistuu hyvältä. Ihanan suklainen maku jossa vivahdus kanelia ja kardemummaa, sopii siis täydellisesti sohvannurkka iltoihin heh. 

IMG_5199

IMG_5201

Kun iltaisin vedetään reishiä, aamuisin olen sitten vetänyt shotillisen chagaa! (joskus myös mukillisen kun olen halunnut siemailla rauhassa) Chaga lupaa paremman vastustuskyvyn boostaamalla immuniteettiä ja se sisältää hyvin vahvoja, kehoa suojaavia antioksidantteja. Lisäksi annos sisältää pienen määrän piristävää guarnaa ja ihanan cayenne pippurin chilimäisen jälkimaun. Enää ei haittaa etten voi aamuisin nautiskella aamukahvista - minulla on uusi aamurakkaus ja kahvit jääköön unholaan vatsakipuineen. 

Tästä tuli melkoinen ylistysteksti, mutta mitä sitä tuotta laimentelemaan jos on itse aivan fiiliksissä. Joulun lähestyessä, tässäpä myös oiva vinkki vaikkapa lahjapakettiin? XOCO -tuotteita löytää kuulemma ruohonjuuresta ja muista hyvin varustetuista luontaistuotemyymälöistä sekä FSF nettikaupasta. Itse aion näpytellä tilaukseen lisää tätä jumalaista juomaa ja suosittelen erittäin lämpimästi <3 (kirjaimellisesti, lämmin kaakao on parasta näillä keleillä)
SHARE:

8 kommenttia

  1. Siis kokeilemisen arvoiset tuotteet,sääli kun en silloin itse noita ostanut,mutta tilaamaan siis minäkin:)

    VastaaPoista
  2. Maistuukos tuo ihan normi kaakaolle vai löytyykö jotain outoja vivahteita? :P
    -Karita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hmm, riippuu aika paljon mikä on normikaakaota :D mun mielestä maistuu ihanan kaakaoiselta (onko tuo edes sana :D ) mutta ei nyt verrattavissa oboy kaakaoon kuitenkaan! makuja on, ei outoja vivahteita ;)

      Poista
  3. Riippuu varmasti aika pitkälti sille mikä itselle on normi kaakaota :) Onko se raakakakaota, jonka makeuttaa agavella/hunajalla/kookospalmusokerilla tai vastaavilla ja maustaa makunsa mukaan jos haluaa lisää twistiä (oma suosikkini on aina twisteillä ;) ), vai kenties Oboyn-Nesquickin-Fazerin sokerijauhetta kaakaotwistillä. :) On toki siis omat makunsa noilla edellä mainitsemillani, joten toki myös näillä :)! Makunystyrät onneksi aika lailla sopeutuu eri makuihin, itse en esim ole nyt n 5 vuoteen juonut kaakaota jossa ei olisi vähintään 50% raakakaakaojauhetta itse ns. kuivamassasta :) Ne ns. sokerijauheet ei enää edes maistu tarpeeksi suklaisille omaa kaakaonhimotta tyydyttämään :D Näistä olen noita chagaa, reishiä jne maistellut myös mutta en tätä kyseistä tuotetta vielä- täytyy testailla :)!

    http://lolimte.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kannattaa ehdottomasti, näissä on sitä twistiä juurikin ;)

      Poista
  4. Hauska lukea näitä sun tuotearvosteluja, kun suurinta osaa niistä löytyy mun työpaikalta :-D Helpottaa vähän duunissa, kun näiden myötä osaa vähän kertoa joidenkin kokemuksia, kun mä en kuitenkaan kaikkia niitä jaksa tai raaski alkaa testailemaan! Mä itse oon maistanu noista sienijuomista vain sitä shiitaketta ja se oli kyllä aika karsean makuista... Jäi kuppi juomatta :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :--D joo oon kans kuullu et jotku aika noh, jännän makuisia. nää kyllä maistuu hyvälle, että voit kyllä suositella kaakaon ystäville!

      Poista
  5. Oon I Love Me- messuilta lähtien himoinnut tuota Reishi-juomaa, mutta en vaan millään raaski ostaa niitä kun on niin tyyriitä :-( Taidan toivoa joululahjaksi, heh!

    VastaaPoista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig