By Laura Hämäläinen

2015/07/11

ESIMERKKEJÄ HUOLTAVISTA HARJOITTEISTA

Tehdään usein, erityisesti palauttavalla viikolla, huoltavia harjoitteita joiden harjoitusvaste perustuu niiden kehoa "huuhtovaan" vaikutukseen eli sykkeet pysyttelevät peruskestävyysalueella ja tähän yhdistetään usein vielä kehonhuollot päälle.

IMG_6997

Lajinomainen peruskestävyystreeni
Tämä on helppo toteuttaa ns. EMOM systeemillä eli jokaisella alkavalla minuutilla tehdään n. 30sekunnin työjakso painottaen hyvää tekniikkaa. Hyviä esimerkkiliikkeitä tähän ovat mm. soutu, box hypyt, wall ball, naruhypyt, pieni määrä toes to bar -liikettä, kevyet vatsalihasliikkeet kuten istumaannousut. You name it! Nämä ovat mielestäni myös loistavia aamutreenejä, koska kehittävät sitä tärkeää pohjakuntoa ja ilman kiirettä tehtynä pääpainotus tekniikassa ja näin saat myös paljon hyviä toistoja liikemuistiin. 

Huoltava soutu/juoksu
20-30minuutin pituinen peruskestävyys soutua tai juoksu yhdistettynä mobbailuun on loistava tapa availla jumisia lihaksia. 

Uinti
Huoltotreenien kunkku, ehdottomasti! Uinnissa ei tule lainkaan jarruttavaa lihastyötä ja näin ollen sen palauttava ja huoltava vaikutus on sitäkin suurempi. Lisäksi veden luoma paine tehostaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Itsellä uinnissa vain maltettava pitää riittävästi palautustaukoja ettei sykkeet kohoa vahingossa liian korkealle. Millaisia huoltavia harjoitteita te suositte?
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig