By Laura Hämäläinen

2015/07/16

PROJEKTI UINTITEKNIIKKA

IMG_1985  
En ole koskaan uinut. Pysyn pinnalla, mutta teknisesti en osaa uida. Ja siihen on tullut aika tehdä muutos. Nyt ollaankin yritetty käydä enemmän ja vähemmän porukalla kisaryhmän kanssa uimassa vähintään kerta viikkoon ja pikkuhiljaa se happikin alkaa kulkemaan vaparissa. Rintaa uin edelleen kovempaa, mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa. Nyt jos koskaan liikutaan siellä kuuluisalla epämukavuusalueella, heh.

Haluaisinkin nyt kuulla jos ruudun takana on uintimestareita, niin vinkkejä ja oheisharjoituksia miten tästä hommasta saisi vähän vähemmän epätoivoista? 
SHARE:

6 kommenttia

 1. Moikka! Oon uinut nyt 13 vuotta ja mulla on monta nuorten ja aikuisten SM mitalia/ mestaruutta. Kannattaa keskittyä potkimiseen ja keskivartalon pitämiseen tiukkana. Yleensä ne on ongelmat joista vähemmän uineet kärsii. Tsemppiä sulle uinteihi!

  VastaaPoista
 2. uintimestari en ole, samassa veneessä soutelen sun kanssa hah :-D Itsekin oon juuri aloittelemassa uintitekniikan hiomista, siitä se lähtee! Tsemppiä sulle ;-)

  VastaaPoista
 3. En osaa tekniikoihin antaa vinkkejä, kun mulla ei ole kilpauintitaustaa (muuta uintilajitaustaa kylläkin), mutta pari vinkkiä voisin silti koittaa antaa! Vedessä liikkumista ei kannata millään lailla pelätä/oudoksua/aristaa. Aluksi voi tuntua, että olisi enemmänkin "veden armoilla", mutta kun vähän saa parannettua tekniikkaa ja oppii ymmärtämään miten vedessä liikutaan, niin siitä saa paljon irti! Kannattaa varmaan uiskennella, sukellella ja muuten vaan pyöriä vedessä, niin siellä liikkumisesta tulee luonnollisen oloista. Itse ainakin olen sitä kautta oppinut hallitsemaan vettä :D toiseksi, ei kannata pelätä laittaa päätä veden alle, ja olla vaikka välillä ihan väärinpäin vedessä (en tiedä onko tämä sulla ongelma, mutta monesti aikuisiällä uimaan opettelevilla tuntuu olevan vähän tälläistä ajatusta). Sillä lailla myös oppii tuntemaan vettä ja ymmärtää miten siellä liikutaan :) Ja voin sanoa kokemuksen äänellä, että happi ei lopu heti, kun siltä alkaa tuntumaan ;)

  Tsemppiä sulle ja mahtavaa, että uskalsit astua mukavuusalueen ulkopuolelle ja uima-altaaseen! :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon kommentista ja vinkeistä! tottahan se on että uinti kehittyy vain uimalla :D on se nyt mennyt onneksi melkein huimin askelein eteenpäin ja voi melkein nauttia uintitreeneistä jo ajoittain.. :D tekemistä kuitenkin piisaa heh.

   Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig