By Laura Hämäläinen

2015/07/03

RIITTÄVÄ NESTEYTYS

IMG_2214

Kuumalla säällä olo on usein hieman nuutunut, ruokahalu on ehkä kateissa ja treeni-intokaan ei ole ehkä kaikkein korkeimmillaan. Halusin jakaa teille nyt muutamat hyväksi todetut vinkit helteissä jaksamiseen! 

1. Lisää laadukasta suolaa - Tämä on ehdoton vinkki numero yksi etenkin kaikille niille, jotka treenaavat aktiivisesti näin kuumilla keleillä. Ripaus laadukasta suolaa, esim. kalaharin suola/himalajan suola treenin aikana nautittavan veden/muun juoman sekaan auttaa elimistöä pitämään suolotasapainon kohdillaan ja helpottaa nesteen imeytymistä. Hikoillessa menetämme valtavan määrän suoloja ja näin helteellä tämä on yksi helpoimmista asioista mitä voit jaksamisesi eteen tehdä. Riittävästä nesteytyksestä huolehtiminen edistää mm. palautumista.  

2. Rakasta kookosvettä - Yksi minun suosikeistani tänä kesänä kookosvesi. Aluksi ihmettelin kuka ihme maksaa juomasta eurotolkulla, mutta tutustuttani aiheeseen ja maistettua tätä luonnon omaa ihmejuomaa, ymmärsin. Kookosvesi sisältää paljon mineraaleja, vitamiineja ja aminohappoja ja on täysin kolesterolivapaa. Se on isotoninen neste, jonka elektrolyyttitasapaino on luontaisesti sama kuin veressämme. Se sopii siis täydellisesti nesteytykseen hellesäällä.  

3. Käytä mielikuvitusta - Pelkkä vesi alkaa tökkimään, heitä siis sekaan makuja! Sitruuna, lime ja minttu sopivat täydellisesti kesään ja raikastavat oloa. Muista nauttia sitruunaa ja limeä sisältävät juomat pillillä, jotta hampaat eivät joudu niin koville.   

4. Syö nestepitoisia välipaloja - Vesimelooni ja erilaiset smoothiet sopivat erinomaisesti kevyiksi välipaloiksi. 

5. Nauti treenin aikana urheilujuomaa - Jo 2% nestehukka treenin aikana vaikuttaa heikentävästi suorituskykyymme ja pelkkä vesi ei suurissa määrin välttämättä imeydy riittävän nopeasti jos treenaa kuumalla säällä. Urheilujuomien ideana on parantaa nesteen imeytymistä ja ne sisältävät myös tärkeitä mineraaleja ja usein mm. magnesiumia. Itse käytän northforcen urheilujuomia näin helteillä ja ainakin oma fiilis on, että jaksaa paremmin kuin pelkällä vedellä.  
  IMG_2199
SHARE:

6 kommenttia

 1. Olipa hyvä muistutus tälle huonolle vedenlitkijälle, noihin yleisurheilukenttiin kun kohdistuu kivan suora paahde päivisin! :D

  VastaaPoista
 2. Tuo on täyttä asiaa! Kookosvesi mulle täysin vieras tuote,mistä sitä voi ostaa ? Ihanaa kuitenkin että on lämmintä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. luontaistuotekaupoista saa ja tilattua esim. ruohonjuuresta :)

   Poista
 3. Hei mulla olis sellanen kysymys että kun harrastat noin usein kyykkäilyä just ja mavea niin sullahan on vissiin aina perse jumissa? et eiks se oo vaan huno kun rikkoo lihaksia koko ajan ja ne on ihan koko ajan jumissa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heippa! meillä on raskaat kyykyt/mave ohjelmassa kahtena päivänä/8pv, eli ei kyllä ole perse aina jumissa :D muut esim tempaus, wall ball heitot jne. on niin kaukana kyykyn maksimipainoista että kuormitus ei vastaa lainkaan kunnon kyykkytreeniä jaloille. Lisäksi meillä ohjelmoinnissa todella paljon lihashuoltoa, 1x/viikko palauttava uintitreeni sekä muita huoltavia harjoitteita.

   Poista

Canon EOS 600D
EFS 18-50mm f/3.5
Canon Lens EF 50mm f/1.8.
Canon Speedelite 430EX II lisäsalama
Kuvanmuokkaus Photoscape

© LAURA H.

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig